Linda Mertens reageert op zwaar verlies van dochtertje: "Dan sterf je mee als mama"

door: STG
lindamertensphotonews.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Linda Mertens is terug. Eén jaar geleden zaaide Regi al het nodige mysterie rond een comeback van de zangeres, maar dit weekend was het dan eindelijk zover. Zowel de fans als Linda zelf genoten zichtbaar van de terugkeer.

Gehuld in een zwarte mantel: dat was de manier waarop Linda Mertens na zes jaar opnieuw het podium van het Antwerpse Sportpaleis betrad. Toen de mantel uit ging en Linda zich omdraaide weerklonk een warm geluid van alle toeschouwers die haar gemist hadden. Na het overlijden van haar dochtertje, verdween de zangers voor zes jaar uit de spotlights.

In Nina praat Linda dit weekend voor het eerst over dat zware verlies. “Er waren momenten waarop het allemaal mocht stoppen", begint de zangeres haar verhaal. "Het werd bij momenten even heel donker, maar vrij snel wist ik weer te focussen op het licht. Ik ben blij dat er nu zes jaar voorbij zijn. Dat ik sta waar ik nu sta."

Al steekt Linda niet onder stoelen of banken dat het verlies enorm zwaar is om te dragen. "Het is moeilijk geweest – nee, moeilijk dekt als woord de lading niet. Je kan het niet beschrijven. Als je kind sterft, sterf je als mama mee. Ons lichaam is niet gemaakt om zo’n lange periode stress te ervaren. Doordat mijn lichaam zo hard in fightmodus heeft gezeten, kreeg ik daarna de rekening gepresenteerd en kreeg ik allerlei klachten."

Een vroegere terugkeer naar het podium zou dan ook te snel geweest zijn. "Ik zit hier vandaag niet te beven en te stotteren, maar dat is een hele tijd wel zo geweest. Ik kon uit het niets hyperventileren. Ik kreeg hartkloppingen. Plots had ik hoogtevrees, terwijl ik dat nooit eerder had – alsof heel mijn lichaam werd overgenomen door angst", besluit de zangeres.