Voormalige Tourwinnaar doet straffe bekentenis: “Twaalf van de veertien nachten dronken geweest”

door: AVL
Tour de France
Afbeelding bron: Photonews

Geraint Thomas werd afgelopen seizoen knap tweede in de Giro d'Italia en genoot de laatste weken van een welverdiende vakantie in zijn thuisland Wales.

Thomas haalde het onderste uit de kan tijdens zijn vakantie en heeft zich naar eigen zeggen stevig laten gaan. De inmiddels 37-jarige Welshman drinkt al eens graag een biertje, zo vertelde hij in een interview met Cyclingnews.

"Ik denk dat ik de afgelopen twee weken twaalf van de veertien nachten dronken ben geweest", zo geeft Thomas toe. "Sinds ik terug ben in Cardiff, is het crazy geweest. Dit is de manier waarop je je vrienden ontmoet. Zo van: wil je afspreken? Ja, laten we wat gaan eten, of gewoon naar de kroeg gaan."

De voormalige winnaar van de Tour de France houdt er een andere mentaliteit op na dan zijn jongere collega-renners, zo merkt hij ook zelf op. "Het komt zelden voor dat een jonge renner echt drinkt", zo stelt hij vast. "Alles wordt gemeten en ze zijn er twaalf maanden per jaar mee bezig. Zelfs buiten het seizoen zijn ze er allemaal mee bezig."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24