Paul Herygers doet een vaststelling na het WK veldrijden: "Doet pijn"

door: JDH
paul herygers
Afbeelding bron: Photonews

België heeft het WK veldrijden afgesloten zonder gouden medaille en nieuwe wereldkampioen. Paul Herygers trekt toch wat aan de alarmbel. 

Brons op de mixed relay, zilver voor Emiel Verstrynge en brons voor Jente Michels bij de beloften en brons voor Michael Vanthourenhout bij de profs. Dat is de oogst voor de Belgen op het WK veldrijden. Geen nieuwe wereldkampioen dus. 

"Het is een vaststelling die een beetje pijn doet. Hoeveel investeren wij niet in de cross en hoeveel organisatoren hebben we niet? En het is Nederland dat met de prijzen gaat lopen", zegt Paul Herygers bij Sporza. 

Is dit dan de schuld van de Belgische wielerbond? Hebben zij niet goed gewerkt? "De bond kan hier niets aan doen. Onze heel goede bondscoach (Sven Vanthourenhout, nvdr.) weet maar al te goed dat we moeten ondergaan en afwachten."

Ook de Belgen zelf kunnen er weinig aan doen. Ze botsen op toptalenten als Van der Poel, die nu al zijn zesde wereldtitel pakt. "We hebben in België wel kwaliteit. Maar dat zijn jongens die nooit het niveau van Van der Poel zullen halen."