Eddy Merckx wijst Remco Evenepoel met de vinger: “Beter voor je carrière”

door: BVDO
eddy merckx
Afbeelding bron: Photonews

Het werd een heroïsch jaar voor Remco Evenepoel. Dat zag ook wielerlegende Eddy Merckx. Hij heeft alvast een stevige tip voor de kleine van Schepdaal.

Eddy Merckx zag dat Remco Evenepoel dit jaar op korte tijd heel veel progressie maakte. Zo won hij met de Vuelta een grote ronde. Dat dit ging door zelf aan te vallen om steile beklimmingen doet Eddy Merckx hopen op meer.

“De laatste maanden heeft hij grote stappen gezet: Luik, de Vuelta, het WK. Nu raad ik hem aan om de Giro te rijden”, zegt Eddy Merckx heel duidelijk in Het Laatste Nieuws.

Volgens Merckx is dat veel beter voor de carrière van Evenepoel dan naar de Tour de France te trekken. “Bovendien is in Italië koersen altijd speciaal: de prachtige plaatsen, de tifosi, het eten...”

Al weet Merckx ook dat de Giro veel moeilijker wordt dan de Vuelta, met langere en lastigere beklimmingen, zelfs vaak boven de 2.000 meter hoogte. “En het weer is ook anders, met mogelijk sneeuw en de koude. Maar Evenepoel moet zichzelf testen - alleen zo leert hij zijn grenzen kennen. Dan leer je ook uit je nederlagen.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24