VTM

Nieuw programma met Natalia en Astrid Coppens al onder vuur voor het begonnen is: "Wat een klucht"

door: LHX
Natalia en Astrid Coppens
Afbeelding bron: VTM

Vanaf maandag 19 februari wordt er op VTM 2 een bijzonder nieuw programma uitgezonden. In 'Astrid en Natalia back to reality' krijgen we de twee BV's van een minder glamoureuze kant te zien.

Astrid Coppens en Natalia worden een maand lang alleenstaande mama's die met een minimum moeten rondkomen. Ze proberen met allerlei jobs de eindjes aan elkaar te knopen en schuiven alle luxe aan de kant.

Met hun kinderen verhuizen ze naar een bescheiden huurwoning. Elk moeten ze de maand doorkomen met een parttime minimumloon.

Het programma is nog niet begonnen, maar nu al zijn er heel wat mensen die er hun twijfels over hebben. "Wat is het nut van dit programma? Twee rijke vrouwen die even moeten ervaren wat zoveel mensen dagelijks ervaren, zonder zicht op een andere toekomst...", wordt er geschreven op sociale media.

(Lees verder onder de video.)

"En hoeveel krijgen ze dan om dit programma te maken?", klinkt het ook. "In plaats van een programma rond armoede te maken dat draait rond sensatie en kijkcijfers, zouden ze vanuit de Wetstraat beter wat ondernemen om de alleenstaande mama's effectief te steunen."

"Doen alsof is makkelijk. Weten dat je eruit kan stappen, terwijl duizende mensen in het sop blijven zitten." "Wat een klucht." "Dat is gewoon lachen met de mensen die het moeilijk hebben."

Toch zijn er ook mensen die optimistischer zijn. "Misschien opent het wel net deuren voor mensen bij wie dit dagelijkse realiteit is, geeft het inzichten bij een breder publiek en zet het positieve veranderingen in gang...", hopen zij.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VTM (@vtm.be)