VTM

Jill Peeters reageert op commentaar van Theo Francken: "Vind ik verbazend"

door: ISL
Jill Peeters
Afbeelding bron: VTM

Twee jaar geleden moesten de VTM-kijkers afscheid nemen van een vertrouwd gezicht. Jill Peeters stopte ermee als weervrouw. Niet omdat ze niet graag gezien was, maar omdat ze haar horizon wilde verbreden.

Jill Peeters maakte daarom de Canvasreeks ‘Wat Houdt Ons Tegen?’. In vijf afleveringen wil ze duidelijkheid scheppen over het klimaat- en natuurverhaal. Kwatongen beweren dat ze in de reeks de schuld bij het gedrag van de mens legt. En dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

Toen onlangs bekend werd dat Jill terugkeert naar VTM, kwamen daar op Twitter heftige reacties op. Zo schreef Theo Francken: “‘Journalisten’ op de weerdienst met een missie. De moderne missionarissen, gezonden door de Heilige Klimaatkerk. Beangstigend.” Velen vonden dat enorm intimiderend.

Jill zelf reageert daar nu op in Dag Allemaal. Ze vertelt dat ze het vooral verbazend vindt dat mensen zo reageren, voor ze nog maar één seconde op het scherm was. Daarbij benadrukt ze dat als er zich extreme weersomstandigheden voordoen, ze daarover wil informeren. Indien er een link is met de klimaatcrisis, wil ze dat vertellen vanuit de wetenschap.