"Beschouw vlees, vis en zuivel als delicatessen en eet er minder van"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Weervrouw Jill Peeters stelt voor om vlees, vis en zuivel als delicatessen te beschouwen en deze producten minder te consumeren. Dat komt het milieu ten goede.

Wij stelden op onze Facebook-pagina de vraag: "Ben jij bereid om minder vlees, vis en zuivel te eten om het klimaat te redden?"

"Ik ben geen vleeseter, maar eet wel vis en zuivel en zal dat blijven eten. Binnenkort krijgen we een klimaatpaspoort, en de rijken der aarde gaan gewoon door met hun leven", vreest Liliane.

"Ik ken mensen die hun vlees-, vis- en zuivelconsumptie teruggeschroefd hebben. Niet voor het milieu, maar door de hoge prijzen", laat Sonia weten.

"Op grote schaal gewassen verbouwen is ook zeer schadelijk voor het milieu. En pak eerste de grote industriële vervuilers aan", stelt Meezie.

"Ik denk dat er beter aan geboortebeperking gedaan kan worden. Want wij zijn de grootste vervuilers. Minder mensen betekent minder uitstoot", stelt Jan.

"Onze kapitalistische maatschappij haar economie moet herzien worden om het klimaatprobleem aan te pakken. Bijvoorbeeld gratis elektrische auto's, gratis eigen windmolens, gratis zonnepanelen, gratis elektrische verwarming", vindt Annemie.