Club Brugge onderneemt actie na wangedrag van supporters, maar riskeert ook zelf stevige straf

door: JDH
Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Fans van Club Brugge reageerden afgelopen zondag op een antiracismecampagne met nazigroeten. De landskampioen riskeert dan ook een stevige straf. 

Voor de wedstrijd Standard-Club Brugge pakten de 'fans' van Club Brugge uit met hun wansmakelijke gedrag. Club Brugge zelf distantieerde zich meteen en heeft ondertussen ook actie ondernomen.

"Club heeft al 24 supporters geïdentificeerd. Tegen deze supporters is een dossier opgemaakt bij de Kamer Burgerrechtelijke Uitsluiting van de KBVB, wat moet leiden tot een stadionverbod", klinkt het. 

Ook de Pro League heeft gereageerd. "Het is simpelweg idioot en strafbaar. Wie zich eraan bezondigt, is niet langer welkom bij ons. Punt. Niet in ons voetbal, niet in onze tribunes", zegt CEO Lorin Parys.

De sancties voor de supporters kunnen oplopen tot een stadionverbod tot tien jaar. Maar ook Club Brugge zelf mag zich wellicht aan een sanctie verwachten voor het wangedrag. 

"Acties van de disciplinaire instanties van de KBVB tegen de club in kwestie kunnen leiden tot een geldboete of zelfs het sluiten van (een deel van) de tribunes", zeg Parys nog.