Brugse burgemeester over stadion Club Brugge: "Daar neemt Bart Verhaeghe geen genoegen mee"

door: JDH
Bart Verhaeghe
Afbeelding bron: Photonews

Door bezwaren van buurtbewoners ligt het stadiondossier van Club Brugge opnieuw stil. Burgemeester Dirk De fauw is duidelijk geïrriteerd over de gang van zaken. 

Club Brugge wil op de huidige locatie van het Jan Breydelstadion een nieuw stadion neerzetten voor zo'n 40.000 supporters. Dat zien buurtbewoners echter niet zitten en zij hebben dan ook bezwaren ingediend. 

De buurtbewoners willen geen stadion van 40.000 toeschouwers, maar maximaal 30.000. Ze vrezen ook dat er mogelijk concerten in het stadion worden georganiseerd, omdat de vergunning daar ruimte voor laat. 

Burgemeester Dirk De fauw begrijpt de buurtbewoners niet. "Club wenst een groter stadion om Europees te kunnen wedijveren. Denken die buren dan echt dat Bart Verhaeghe genoegen neemt met een nieuw stadion, dat niet groter is dan de bestaande, verouderde voetbaltempel?", aldus De fauw bij KW.

Ook over het organiseren van concerten is hij duidelijk. "Club heeft absoluut niet de intentie om ook concerten te organiseren in het nieuwe stadion. Dat gebeurt enkel bij Feyenoord Rotterdam, dat na elk concert een nieuwe grasmat mag aanleggen."