Miserie op de baan: Twee weekends hinder op komst

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigt verkeershinder aan die weggebruikers zullen ondervinden. Dat komt door herstellingswerken.

Die zullen uitgevoerd worden op de E19, waar over een afstand van vier kilometer nieuw asfalt wordt gelegd. "De werfzone situeert zich tussen de op- en afrittencomplexen van Meer en Loenhout, in de richting van Antwerpen", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten. "De rechterrijstrook is er beschadigd door spoorvorming. "

Er wordt tijdens twee weekends gewerkt, om de hinder voor het verkeer binnen de perken te houden. Dat zijn het weekend van vrijdagavond 7 juni tot maandagochtend 10 juni en het weekend van vrijdagavond 14 juni tot maandagochtend 17 juni.

Snelweg volledig onderbroken

"Overdag rijdt het verkeer richting Antwerpen over één rijstrook. Op de linkerrijstrook geldt dan een tijdelijke snelheidsbeperking van 50 km/u. Tijdens de weekendnachten is de snelweg volledig onderbroken vanaf het complex Meer en moet het verkeer richting Antwerpen de E19 verlaten in Meer."

Bestuurders moeten dan de calamiteitenroute met de letter 'D' (N146 - Het Lak/Terbeeksestraat/Meerseweg - N144) volgen naar de oprit van Loenhout. Daar kan het verkeer opnieuw de snelweg nemen naar Antwerpen.

"De nachtelijke afsluitingen van de E19 richting Antwerpen starten vanaf 22.00 uur 's avonds en duren tot uiterlijk 09.00 uur 's ochtends. Tijdens de nachten van zondag op maandag is de snelweg reeds vanaf 04.30 uur opnieuw open."

Afrit Loenhout afgesloten

"Tijdens het tweede weekend is de afrit Loenhout overdag afgesloten. De snelwegparking langs de E19 in Minderhout blijft overdag steeds bereikbaar. Voor het verkeer op de E19 richting Nederland is er geen hinder. "

Het Agentschap Wegen en Verkeer benadrukt dat de planning van de werken nog kan veranderen. "De planning werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden."

Omleiding
Afbeelding bron: Agentschap Wegen en Verkeer