Geen zin om te rijden op oudejaar? De Lijn heeft interessant aanbod: "En vaak gratis"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De Lijn zorgt voor extra bussen tijdens de oudejaarsnacht. Dat vervoer is in sommige steden en gemeenten zelfs gratis.

"Dankzij de financiële steun van heel wat overheden is er een feestelijk aanbod op 123 lijnen", laat de vervoersmaatschappij weten.

"In zo’n 68 Vlaamse steden en gemeenten is het openbaar vervoer met De Lijn tijdens oud en nieuw volledig gratis voor de feestvierders. In alle andere steden en gemeenten kan je voor 4 euro op oudejaarsnacht en Nieuwjaar onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer."

"Met een oudejaarsnachtticket reis je zo van 31 december 18.00 uur tot 1 januari (tot 23.59 uur). De normale vervoerbewijzen van De Lijn (ticket, rittenkaart, abonnement, etc.) zijn uiteraard ook geldig op de feestlijnen."

"In Antwerpen kan je rekenen op 24 feestlijnen, in Limburg op 20 feestlijnen. In Oost-Vlaanderen reis je de hele nacht met 35 feestlijnen. Vanuit Gent vertrekken er 17 feestbussen, in het Waasland zijn er 10 feestlijnen en in de Dender zijn er 8 feestlijnen."

"In Vlaams-Brabant kan je gebruik maken van 29 feestlijnen. In de regio Leuven - Hageland gaat het om 18 feestbussen en in de Vlaamse Rand - Pajottenland zijn er 11 feestbussen."

"In West-Vlaanderen kan je rekenen op 15 feestlijnen in Brugge, Oostende, hun randgemeenten en aan de kust. Tijdens oudejaarsnacht rijdt de Kusttram om het uur, en dit de hele nacht door."

Een overzicht van het volledige aanbod is te vinden op www.delijn.be/oudjaar.