Safeonweb waarschuwt voor deze valse e-mail: "Dit is een poging om je gegevens te stelen"

door: MRO
fraude phishing cybercriminaliteit
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Er doet opnieuw een valse e-mail de ronde waarmee criminelen mensen trachten in de val te lokken. Safeonweb waarschuwt iedereen om niet op links in deze e-mail te klikken.

Dit keer circuleert een valse e-mail in naam van De Lijn. De fraudeurs richten zich tot mensen die een abonnement bij de vervoersmaatschappij hebben.

In het bericht wordt gemeld dat uw abonnement (Mobib-kaart) tijdelijk werd opgeschort en dat je je identiteit moet verifiëren om je abonnement opnieuw te activeren. Op die manier tracht men mensen te laten klikken op een link en zo gegevens afhandig te maken.

Safeonweb maant iedereen aan om niet op zulke links te klikken. "Dit is een phishingpoging om je persoonlijke gegevens en mogelijk je bankgegevens te stelen", klinkt het.

Als je twijfelt aan de echtheid van een link, dan kan je met je muis over de link bewegen zonder erop te klikken. Je kan dan aan de getoonde url zien dat deze niet naar de officiële website van De Lijn verwijst. Let ook steeds goed op het e-mailadres van de afzender.