Op deze plaatsen wil Frank Vandenbroucke asielzoekers opvangen: "Helemaal van het padje af"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft een opmerkelijk plan om asielzoekers op te vangen. Daar weerklinkt ook kritiek op.

Het tekort aan opvangplaatsen voor asielzoekers is nijpend. Frank Vandenbroucke heeft daarom nu een brief gestuurd naar de ziekenhuizen, met de vraag om ruimtes tijdelijk vrij te maken voor asielzoekers, meldt HLN.

"Helemaal van het padje af", reageert N-VA-Kamerlid Frieda Gijbels op X. "Ziekenhuizen sluiten bedden door gebrek aan personeel. Zwaar problematisch. En in plaats van dat aan te pakken wordt aan diezelfde ziekenhuizen gevraagd om ook nog eens asielzoekers op te vangen? Kom uit die parallelle wereld, Vivaldi."

"De stoere taal van Rousseau is praat voor de vaak. Wat de socialisten écht willen: zieke Vlamingen moeten plaatsmaken voor gezonde vreemdelingen!", stelt Vlaams Parlementslid Chris Janssens van Vlaams Belang.

"Onze zorginstellingen COVID-kreunen nog steeds na, en nu mogen ze ook al niet-medische crisissen oplossen. De volledig zelfgeorganiseerde Vivaldi-asielcrisis. Hou toch op", reageert Theo Francken.