Een ongemakkelijk moment voor Stef Wauters met Gwendolyn Rutten in VTM Nieuws

door: MRO
Gwendolyn Rutten - Bart Somers
Afbeelding bron: Photonews

De politiek heeft zich, althans bij Open Vld, van zijn minst mooie kant laten zien de afgelopen weken. In VTM Nieuws verontschuldigde nieuwsanker Stef Wauters zich zelfs bijna bij Gwendolyn Rutten omwille van de vele kritische vragen die de kijkers instuurden, toch een beetje een ongemakkelijk moment.

Gwendolyn Rutten kondigde enkele weken geleden haar afscheid van de nationale politiek aan nadat haar partij Paul Van Tigchelt aanduidde als minister van Justitie. Toen ze de ministerpost van Bart Somers in de Vlaamse regering mocht overnemen, keerde ze al heel snel terug op haar besluit.

Het zorgt voor stortvloed aan negatieve reacties, van oppositiepartijen tot politicologen en vooral boze burgers bij wie het geloof in de politiek nog verder wegzakt. 

Nieuwsanker Stef Wauters verontschuldigde zich bijna voor de vele onvriendelijke vragen die kijkers instuurden voor Gwendolyn Rutten
(lees verder onder de foto)

Stef Wauters
Afbeelding bron: Photonews

"Het is bijzonder vriendelijk dat u toch tot bij ons bent gekomen. Hoewel ik u vragen moet voorleggen die niet zo vriendelijk zijn want onze kijkers zijn niet zo vriendelijk voor de taferelen die ze de afgelopen dagen gezien hebben", stak Stef Wauters van wal.

Hij begon met de meest gestelde vraag: 'Bent u niet beschaamd?'. Kersvers vice minister-president Rutten begon zelfverzekerd en begripvol voor de kritische vragen.

"Nee, ben niet beschaamd. Ik heb een keuze gemaakt in eer en geweten. Ik weet dat dat een moeilijke keuze is en ik begrijp heel goed dat mensen daar vragen bij stellen."