Bart De Wever doet opvallende oproep: “We moeten de mensen daarvan overtuigen”

door: BVDO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Voor Bart De Wever is er werk aan de winkel richting de verkiezingen. Vooral mensen overtuigen om niet voor extreemrechts te kiezen lijkt de opdracht te worden.

De N-VA kwam uit de Grote Peiling met een aandeel van 20 procent van alle stemmen, een pak minder dan vroegere peilingen. Eén op de vijf kiezers van de partij van Bart De Wever trekt naar Vlaams Belang.

“Mensen hebben de indruk dat wat ze ook stemmen, er tegen hen wordt bestuurd”, aldus De Wever bij VTM Nieuws. Grote thema’s als migratie, werkloosheid, leefloners, langdurig zieken en de energiecrisis krijgen binnen de huidige regering maar geen oplossing.

Al die ontevreden kiezers dreigen naar extreemrechts te lopen, omdat er geen alternatief is. “Het is op dit moment steil bergop fietsen, maar wij zijn een sterke partij met sterke kopstukken”, klinkt het nog bij De Wever.

“Op alle domeinen van boosheid hebben wij de juiste ideeën om dit land terug gezond te maken. We moeten mensen ervan overtuigen dat extreemrechts stemmen paradoxaal genoeg leidt tot Vivaldi II.”