Brigitta Callens heeft een niet mis te verstane boodschap voor de makers van 'Zillion'

door: STG
Brigitta.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Vorige week kwam de film van 'Zillion' uit in de bioscoop. De film is een ongeziene hype voor de Vlaamse film.

Uit de eerste cijfers is vorige week al gebleken dat er maar liefst 132 000 bezoekers naar de bioscoop trokken tijdens het eerste weekend. Daarmee doet de film het beter als 'Maverick', de nieuwste Top Gun film die ook op heel wat bezoekers kon rekenen.

De film wordt door de meeste bezoekers omschreven als pure nostalgie over de omstreden discotheek in Antwerpen. Toch is niet iedereen blij met de film. Zo haalt Brigitta Callens deze week nog uit naar de makers. 

De rol van Brigitta Callens wordt gespeeld door Charlotte Timmers. Zij wilde niet meewerken aan de film en was in der tijd de vriendin van Frank. Na een brutale homejacking die Frank in scène zou gezet hebben, konden de twee elkaars bloed drinken. Later werd Frank uiteindelijk vrijgesproken voor de feiten.

Eerder gaf Brigitta al aan dat ze niet wil dat haar naam gebruikt wordt in de film. Daar hebben de makers zich dan ook aan gehouden. Toch overweegt Brigitta nu gerechtelijke stappen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

"Mijn cliënt Brigitta Callens heeft van de makers van ‘Zillion’ de vraag gekregen om mee te werken aan de film. Daarbij heeft ze duidelijk gemaakt dat in geen enkel geval te willen doen", zegt haar advocate Christine Mussche.

Zij kreeg van verschillende bronnen te horen dat Dennis Black Magic zou gezegd hebben dat het haar eigen fout is dat ze negatief wordt voorgesteld in de film, juist omdat ze niet wil meewerken. Een uitspraak waarmee Dennis volgens Mussche wél duidelijk maakt dat er een link is.

De vraag is dan ook hoe dun de lijn is tussen realiteit en fictie. “Als het te dicht bij de werkelijkheid ligt, kunnen de makers aangeklaagd worden. In de omgeving van mijn cliënt lokte de film en de negatieve manier waarop ze voorgesteld wordt alvast stevige reacties uit. Dus bij de gemiddelde kijker bestaat ook de kans dat de link wordt gelegd. Daarom zijn we nu aan het bekijken om mogelijke stappen te ondernemen”, besluit Mussche.