Brigitta Callens haalt uit naar de makers van 'Zillion': "Als mijn naam wordt gebruikt, doe ik jullie een proces aan"

door: STG
Brigitta.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Woensdag gaat de langverwachte film 'Zillion' in première. In de film krijgen we een blik op het leven van de beruchte discotheekuitbater Frank Verstraeten.

In de Antwerpse Discotheek 'Zillion' kon veel. Dennis Black Magic was er kind aan huis. Hij zorgde vaak voor erotisch getinte thema-avonden. De vele intriges die er leefden rond Frank Verstraeten en Dennis Black Magic hebben uiteindelijk voor de verfilming gezorgd.

De gevoelige thema's zoals seks, drugs en geweld komen ook aan bod in de film. We kunnen de film als een waarheidsgetrouwe voorstelling van de tumultueuze periode beschouwen. Een periode waar Brigitta Callens zelf niet graag aan herinnert wil worden. 

De rol van Brigitta Callens zal gespeeld worden door Charlotte Timmers. Zij was in der tijd de vriendin van Frank. Na een brutale homejacking die Frank in scène zou gezet hebben, konden de twee elkaars bloed drinken. Later werd Frank uiteindelijk vrijgesproken voor de feiten.

Brigitta zelf wordt er dan weer van beticht de zwarte boekhouding van Frank te hebben ontvreemd. Dit deed ze naar eigen zeggen omdat Frank er mee dreigde naaktfoto's van haar te verspreiden. 

De makers van 'Zillion' nemen met de film een juridisch risico door het verhaal van Brigitta te verwerken in de film, zegt de advocaat van Brigitta. "Voor de kijkers is het onmogelijk om uit te maken waar de feiten stoppen en de fictie begint", klinkt het.

"Algemeen gezien stelt er zich een probleem als het personage duidelijk herkenbaar is, en er een soort van karaktermoord is gepleegd. Een rechter kan dan een schadevergoeding opleggen. Het is niet voldoende om een andere naam te gebruiken", klinkt het nog.

Brigitta Callens zelf weigerde portretrechten af te staan. "Ik doe jullie een proces aan als mijn naam gebruikt wordt", zei ze eerder al tegen Dennis Black Magic.