Wat bijna niemand weet: brood in de koelkast bewaren heeft één belangrijk voordeel

door: MRO
brood
Afbeelding bron: pexels

Brood is een basisproduct, iedereen heeft het wel in huis. Belangrijk is om brood goed te bewaren. Is het verstandig om brood in de koelkast te bewaren? Het antwoord op die vraag is niet eenduidig.

Het is vaak niet aan te raden om brood in de koelkast te bewaren, aangezien het in een koude omgeving sneller kan uitdrogen en taaier kan worden. Het beste is om brood op kamertemperatuur te bewaren in een gesloten brooddoos of papieren zak om het langer vers en smakelijk te houden.

Brood in de koelkast bewaren heeft een voordeel

Aan de andere kant heeft het bewaren van brood in de koelkast ook wel een voordeel. Het brood zal langer houdbaar blijven. Dat komt omdat door de koelere temperaturen de schimmelgroei wordt vertraagd, waardoor je brood langer houdbaar is.

Maar als je van plan bent om je brood binnen een paar dagen op te eten, zou het bewaren van het brood buiten de koelkast, op een koele en droge plaats, het brood vers en zacht houden.

Brood invriezen

Je kan brood natuurlijk ook invriezen. Dit kan gedurende één maand zonder dat het zijn smaak en textuur verliest. Zorg ervoor dat je het brood goed inpakt met plastic folie of een diepvrieszak om het te beschermen tegen vriesbrand.

Tags brood