Welk brood eet je best als je op je gewicht let? Dit zijn gezonde opties

door: MRO
brood
Afbeelding bron: pexels

We eten bijna dagelijks brood, variërend van het ontbijt tot de lunch en soms zelfs bij het avondeten. Word je dik van brood eten? Veel hangt af van de keuze van de broodsoort.

Het is geen geheim dat witte broodsoorten vol zetmeel en geraffineerde koolhydraten zitten, die onze bloedsuikerspiegel kunnen verhogen en bijdragen aan gewichtstoename. Als je probeert niet aan te komen, kies je beter voor een andere broodsoort.

Een gezondere optie is volkorenbrood. Volle granen zijn vol voedingsvezels, die langzamer verteren en je langer vol houden. Dit betekent dat je minder snel geneigd bent om na het eten nog tussendoortjes te nemen, wat kan leiden tot gewichtstoename.

Speltbrood is een andere geweldige optie. Hoewel het een vorm van tarwe is, heeft het minder gluten dan gewoon tarwebrood en kan het gemakkelijker te verteren zijn. Het zit ook vol met vezels en eiwitten, waardoor je je voller voelt.

Welk type brood je ook kiest, het is altijd belangrijk om rekening te houden met je algemene dagelijkse calorie-inname. Voeg variëteit toe aan je dieet door verschillende soorten brood te proberen en kijk welke het beste bij jou past.

Alleszins zijn er veel gezondere alternatieven voor wit brood die minder waarschijnlijk bijdragen aan gewichtstoename. Door het kiezen voor volkoren, spelt, zuurdesem, of haverbrood, kun je blijven genieten van je favoriete broodbeleg zonder je zorgen te maken over gewichtstoename.

Tags brood