Stad neemt drastisch besluit en breekt met traditie: Geen grote kerstboom, om deze reden

door: STS
Kerstmis - sneeuw - kerstboom
Afbeelding bron: Pixabay

Er is een drastisch besluit genomen in een Vlaamse stad. Er zal daar rond de kerstperiode geen grote kerstboom geplaatst worden.

Steden laten in de aanloop naar Kerstmis traditioneel een grote boom aanrukken, die dan op een markt of een plein geplaatst wordt en versierd wordt.

Maar de stad Oudenaarde zal dit jaar geen kerstboom plaatsen, zo heeft het schepencollege daar beslist. Alles heeft te maken met het dodelijke ongeval dat zich vorig jaar voordeed met de kerstboom. Die viel toen omver door een rukwind en daarbij kwam een vrouw van 63 jaar om het leven. Er vielen ook nog twee gewonden.

Nu is besloten om geen grote kerstboom te plaatsen. "We hebben de beslissing genomen uit respect voor het slachtoffer en haar nabestaanden", vertelde burgemeester Marnic De Meulemeester aan de VRT. "En we willen geen enkel risico nemen."

Gerechtelijk onderzoek

Er loopt ook nog een gerechtelijk onderzoek, nadat de nabestaanden van het slachtoffer klacht indienden tegen de stad en tegen onbekenden, wegens onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.