Nu aandelen verkopen, bijhouden of bijkopen? Paul D'Hoore geeft raad

door: STS
Paul D'Hoore
Afbeelding bron: Photonews

Wat moet je nu met je aandelen doen, nu de beurzen maandag zo'n zware klap kregen? Verkopen, bijhouden of bijkopen? Die vraag werd op VTM voorgelegd aan financieel expert Paul D'Hoore.

"Dat hangt helemaal af van hoe je portefeuille eruitziet", zei D'Hoore. "Als je een 'goede huisvader'-portefeuille hebt met aandelen van winstgevende bedrijven die dividenden uitkeren, dan hoef je helemaal niets te doen."

"Dan ga je wel zien dat de koersen een paar procenten zakken. Dat is niet fijn om mee te maken, maar dat hoort er gewoon bij, dat is volkomen normaal."

"Als je daarentegen een risicovolle portefeuille hebt, met heel veel technologiebedrijven die nog nooit winst gemaakt hebben, die misschien nooit winst gaan maken, dan moet je daar toch eens grondig naar kijken."

Profiteren van lagere koers

"Als je puur een risicovolle portefeuille hebt, kan het interessant zijn om daar toch wat in te zuiveren, een beetje opzij te zetten. Om wat geld vrij te maken, om straks, over een paar weken of paar maanden, van een lagere koers te kunnen profiteren."