Meer mensen verkouden én nieuwe coronavariant: Begint de miserie weer?

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Er is een toename van het aantal luchtweginfecties; meer en meer mensen kampen nu met een verkoudheid. En corona doet ook opnieuw de ronde. Steven Van Gucht legt uit wat er aan de hand is.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, gaat het aantal luchtinfecties momenteel in stijgende lijn. "Het gaat absoluut niet om een zorgwekkende toename en we halen nog lang niet het niveau van in de winter, maar er is wel een stijging", vertelde Steven Van Gucht aan de Mediahuis-kranten.

De huisartsen zien het aantal patiënten met luchtweginfecties dus toenemen, en veel heeft te maken met het wisselvallige weer. Dat doet mensen minder buitenkomen en meer binnen zitten, waar het risico om elkaar te besmetten groter is.

Nieuwe variant coronavirus

Deze week raakte ook bekend dat er verrassend veel coronavirus is aangetroffen bij metingen van het rioolwater. Volgens Van Gucht gaat het niet om een alarmerende stijging, maar er is wel sprake van een nieuwe variant, maakte hij bekend.

"Het gaat niet om een grote sprong, de nieuwe variant verschilt maar een paar mutaties van de vorige, maar ik verwacht wel dat we ook hier de komende weken nog een lichte stijging zullen zien", aldus de viroloog.

Volg Redactie24 nu op Instagram