Zo kan je geen beker of kampioenschap winnen: "Het moet beter, anders win je geen prijzen"

door: BVDO
Club Brugge maakte een zielige indruk tegen Waasland-Beveren. Zeer tegen de zin ook van trainer Philippe Clement die zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken stak. Voor één keer.

Bloed, zweet en tranen.  Club Brugge moest diep gaan om de drie punten te pakken.  Maar ondanks alles lukte het wel.  Philippe Clement was met de drie punten in de hand voor één keer heel direct voor zijn spelersgroep.

"Mijn spelers moeten eens goed in de spiegel kijken", vertelde hij achteraf voor de camera.  How jong, de eeuwige positivo is verdwenen?  Geen excuses ook, maar gewoon de bittere waarheid.  "Ik verwacht véél meer van mijn groep."

Club Brugge heeft het de laatste weken erg moeilijk om het niveau van voor de kerstperiode te halen.  Te zwaar gefeest met oudejaar?  Te veel lof na de triomftocht op het Gala van de Gouden Schoen opgestreken?  Of kan de rest van de competitie gewoonweg niet mee met dit blauwzwart?

Feit is dat op deze manier de beker en het kampioenschap winnen wel heel zielig zou zijn.  Niet de beste ploeg van de reeks, maar misschien de minst slechte van het moment.  Een toekomstige kampioen moet meer glans hebben, zonder gouden randje is het ook maar niks.