Groot probleem in Brussel: 350 transmigranten verliezen dak boven hun hoofd en dreigen op straat te belanden

bron: Bruzz
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het opvangcentrum Porte d'Ulysse sluit aan het einde van de maand zijn deuren. Het resultaat is dat nu 350 transmigranten op straat dreigen te belanden. Allicht gaan ze dan kamperen in het Maximiliaanpark.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) legde het probleem tijdens de laatste gemeenteraad op tafel. De stad heeft nog steeds geen nieuw gebouw gevonden voor de 350 transmigranten. 

“Maar zelfs als we een gebouw ter vervanging zouden vinden, moeten we nog iemand vinden om dat gebouw te beheren", citeert Bruzz de burgemeester. “Dat kan niet de stad zijn, noch het OCMW, laat dat duidelijk zijn. We hebben budget nodig."

Burgemeester Close kijkt nu in de richting van de federale regering en het Gewest. “Een structurele oplossing zou mogelijk zijn als we allemaal rond de tafel gaan zitten, maar dat is onmogelijk omdat we op federaal niveau nergens antwoord krijgen. Maar we blijven zoeken en hopen dat we meer positieve antwoorden krijgen."

Er waren nog heel wat vragen op de gemeenteraad van de overige partijen. Zo is het volgens MR niet duidelijk hoelang transmigranten er gemiddeld verblijven. N-VA benadrukt dat het om illegale migranten gaat die weigeren om “de piste van een bad, bed en brood te kiezen door asiel aan te vragen."