Moeder moet nu zelf door treinstaking haar dochter van kamp gaan halen aan andere kant van het land: “Mag ik nu ook gratis de trein nemen?”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Benedikte Van Eeghem haar dochter keert morgen terug van kamp. Normaal gezien zou haar dochter met de trein van Beringen terugkeren naar haar woonplaats Brugge, helaas is er ook nog morgen een treinstaking.

Benedikte is een alleenstaande moeder die morgen in totaal 344 kilometer zal moeten rijden om haar dochter weer thuis te brengen. “Een zeurpiet wil ik niet zijn, van de daken schreeuwen dat het land naar de haaien gaat evenmin. Maar de recente ontwikkelingen in spoorwegland en de manier waarop er binnen de sector met het stakingsrecht wordt omgesprongen, baart me ernstig zorgen”, zegt ze aan Het Nieuwsblad;

"GEEN AANVAL OP VAKBONDEN OF SPOORPERSONEEL"
“Ik wil zeker niet overkomen als een grimmig persoon. Dit is geen aanval op de vakbonden of op het spoorpersoneel. Mijn open brief is enkel een aanklacht tegen de manier van actie voeren. Die treft enkel mensen die geen aandeel hebben in wat de spoormannen aanklagen. De vakbonden slaan de bal compleet mis , waardoor hun acties tot niets leiden.”

JONGEREN DE DUPE
“Naar mijn gevoel hoeft het jonge geweld niet de dupe te zijn van uw syndicale acties. Ik heb verlof aangevraagd en alle andere verplichtingen laten vallen, om morgen aan de andere kant van het land een groepje gestrande kinderen op te pikken en veilig terug thuis te brengen.”

"DIT HAKT ER STEVIG IN"
“Ik moet naast een verre rit hier ook een verlof voor inleveren. De rit kost zo’n 0,3573 euro per kilometer. Ik moet 344 kilometer rijden dus dat is 122,91 euro. “Bovendien is dat ‘kostbare tijd’ die ik als alleenstaande ouder liever op een andere manier valideer. Time is money, zoals de Engelsen dat zeggen. Uw beslissing om het treinverkeer lam te leggen, hakt er stevig op in en gooit mijn hele agenda overhoop”, schrijft Benedikte.

GEEN VERVOERSBEWIJZEN
Ondanks dit ongemak wil Benedikte nog wel de trein nemen. “Vindt u het goed dat ik mijn eerstvolgende treinritten gewoon maak zonder vervoersbewijzen te kopen, tot ik die vermaledijde 122 euro heb terugverdiend?”