Er lijkt verandering te komen in het weer: “Dan wordt het droger en zonniger dan normaal”

door: PMN
Knokke Heist kust
Afbeelding bron: MRO

Het weer is dezer dagen is niet om naar huis te schrijven. Het is te koud voor de tijd van het jaar en het regent ook veel.

Heel wat mensen hunkeren naar beter weer. Dat beter weer lijkt er ook wel aan te zitten komen. Dat betere weer zou er vanaf de tweede week van mei komen, dat meldt Weerplaza.

Afgaande op het Europese weermodel gaat dan een hogedrukgebied ons weer bepalen. Het positioneert zich tijdens de eerste week van mei in de buurt van Schotland. Dat zou wind uit het noorden met zich meebrengen. De temperatuur zal dan allicht het jaargemiddelde voor begin mei niet halen.

De tweede week van mei zou zonniger en droger worden dan normaal

Al is er nog hoop. Als het hogedrukgebied net wat oostelijker komt te liggen, maakt dit een wereld van verschil. In dat geval kunnen we makkelijk de kaap van de 20 graden halen.

Tijdens de tweede week van mei zou het weer pas écht beter worden. Door de invloed van hoge luchtdruk zou het zonniger en droger dan normaal worden. Let wel op, dit zijn weersvoorspellingen op lange termijn. Hoe verder we vooruitblikken in de tijd, hoe onzekerder de voorspellingen worden.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

Tags