Leden van Christelijke Mutualiteit krijgen waarschuwing: Ze riskeren opgelicht te worden

door: STS
Christelijke Mutualiteit
Afbeelding bron: Photonews

Safeonweb waarschuwt mensen die lid zijn van de Christelijke Mutualiteit. Er doen veel valse berichten in naam van de CM de ronde.

"De Christelijke Mutualiteit (CM) meldt ons dat er sinds enkele weken massaal veel phishingberichten de ronde doen die van de CM lijken te komen", laat Safeonweb weten. Deze phishingberichten zijn het werk van internetcriminelen, die je willen oplichten.

"In deze berichten wordt er gevraagd om persoonlijke gegevens te actualiseren via een toegevoegde link. Als je op deze link klikt, kom je op een pagina die niet van de CM is maar van een oplichter."

"In een andere versie van het bericht wordt gevraagd om de verzekeringspremie te betalen. Ook dat bericht bevat een link naar een betaalpagina die in geen geval van de CM is."

Opletten voor de afzender van het bericht

De CM stuurt e-mails met een afzender die eindigt op '@cm.be' of '@info.cm.be'. In onderstaande voorbeelden van phishingmails is te zien dat het telkens om andere afzenders gaat.

Het is opletten voor afzenders als 'info@mutualiteit.be', 'cm.informeren@t-online.de', 'cm.bijwerken@t-online.de', 'mijnprofiel.cm@t-online.de' of 'mijndbdvwve@t-online.de'.

Mail
Afbeelding bron: Safe on web
Mail
Afbeelding bron: Safe on web
Mail
Afbeelding bron: Safe on web
Mail
Afbeelding bron: Safe on web