Wees zeer voorzichtig wanneer je deze oproep krijgt: Ze plunderen je hele rekening

door: PMN
Telefoon - telemarketing
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Je kan maar beter extra voorzichtig zijn wanneer je een telefoontje krijgt van iemand die beweert van Card Stop te zijn. Er zijn in ons land steeds meer meldingen van fake-telefoontjes van mensen die beweren van die dienst te zijn.

De slachtoffers worden opgebeld door Belgisch nummers, meldt Safeonweb. Aan de andere kant van de lijn klinkt een stem die beweert van Card Stop te zijn. Het slachtoffer krijgt te horen dat er verdachte transacties gedetecteerd zijn op de bankrekening. Als je dit te horen krijgt, praat je niet met een medewerker van Card Stop, maar wel met een oplichter.

De oplichters gebruiken verschillende manieren om slachtoffers te maken. Ze doen dat via sms, mail, sociale media en telefoonoproepen. Als de oplichters bellen doen ze zich dus voor als een valse medewerker van Card Stop, vaak klinkt er eerst nog een geautomatiseerde boodschap.

Oplichters bellen in naam van Card Stop en plunderen bankrekening van hun slachtoffers

De oplichters maken dan melding van verdachte transacties op je bankrekening. Ze manipuleren hun slachtoffers om een ongebruikelijke handeling uit te voeren om op die manier toegang te krijgen tot hun persoonlijke gegevens. Vervolgens plunderen ze dan de bankrekening.

Belangrijk om weten is dat Card Stop nooit proactief kaarthouders opbellen om ze op de hoogte te brengen van frauduleuze transacties. Ga dus nooit in om acties te ondernemen namens Card Stop.

Volg Redactie24 nu op Instagram