Sterrenchef Peter Goossens ziet het gebeuren tijdens feestdiner: “Vaak dezelfde fout”

Volgende week beginnen we aan de feestdagen. Dat gaat gepaard met veel en lekker eten. Er zijn heel wat mensen die hun feestdiner zelf klaarmaken.
Sterrenchef Peter Goossens geeft in Het Nieuwsblad enkele belangrijke tips. De eerste tip die hij geeft, is om met een lege vaatwasmachine te starten. “Het klinkt vreemd om daarmee te beginnen, maar het is wel een belangrijke,” zegt hij.
Het is zo dat je op een dergelijke avond veel bestek gebruikt. Goossens raadt aan om het bestek na elke gang in de vaatwasser te steken. “En laat die dan ook maar direct draaien. Is de machine niet leeg van bij het begin, dan start de stapel met vuile borden al te groeien vanaf het eerste hapje.”
De sterrenchef ziet ook elk jaar dezelfde fout terugkomen. “Ze willen dingen uitproberen die ze nog nooit eerder gedaan hebben,” stelt hij vast. “Het gevolg is dat de kans op mislukken natuurlijk groot is.”
Dan zijn er volgens Peter Goossens andere oplossingen. Hij raadt aan iets klaar te maken wat je door het jaar ook klaarmaakt. “Dan weet je perfect waar je aan toe bent en kun je genieten van je avond, wat het belangrijkste is.”