Tom Waes geeft meer uitleg bij bloedstollende finale van ‘Kamp Waes’: "Daarom was het steviger"

door: PMN
Kamp Waes
Afbeelding bron: Eén

Het was een bloedstollend einde van ‘Kamp Waes’. Gelukkig liep alles goed voor Dries en Kaat. Zij konden bevrijd worden uit de klauwen van de terroristen.

De makers van ‘Kamp Waes’ waarschuwden bij de start van het programma ook voor heftige beelden. Dat was niet onterecht. Ook voor presentator Tom Waes was het heel zwaar.

“Na elf dagen zat ik op mijn tandvlees”, licht Tom toe in Het Laatste Nieuws. “Natuurlijk hebben de kandidaten het minste van allemaal geslapen, maar Fly en ik hebben ook amper ons bed gezien.”

"Fly vond dat hij het zwaarder mocht maken"

Was die laatste aflevering te heftig? Tom geeft toe dat het op het randje was. “Het is een dunne lijn, maar wel een die nodig is. Op een bepaald ogenblik hoor je iemand van de Special Forces zeggen dat je erdoor moet om te zorgen dat je daar zo’n grote schrik van pakt dat je tijdens een missie in het echt niet gepakt wordt.”

“Tegelijk is zo’n simulatie een voorbereiding voor het geval dat het dan toch zou gebeuren. Dit seizoen was steviger dan het eerste en dat komt omdat het algemene niveau van de kandidaten veel hoger bleek, waardoor Fly vond dat hij het dan ook een stuk zwaarder mocht maken.”