Opmerkelijk! Het leven wordt goedkoper: welke producten dalen en stijgen in prijs?

door: MRO
Supermarkt - drank - champagne
Afbeelding bron: Photonews

Het inflatiecijfer voor de maand december bedraagt 10,4%. Het leven werd dus 10,4% duurder dan een jaar geleden. En toch is het inflatiecijfer nu al voor de tweede maand op rij lager dan de vorige maand. Het leven werd dus 0,2% goedkoper in vergelijking met november.

Professor Arbeidseconomie Stijn Baert lijst op voor welke producten we nu meer moeten betalen en welke goedkoper werden. Voor voeding betalen we fors meer.

"Opvallend: voeding (zonder alcohol) bleef afgelopen maand duurder worden. Ondertussen zitten we daarvoor op een inflatie van 15,4%! Uitschieters zijn melk, kaas en eieren (22,6% duurder dan een jaar geleden) en oliën en vetten (29,0% duurder)", laat Stijn Baert weten via Twitter.

"Wat werd dan afgelopen maand wel goedkoper? Elektriciteit en aardgas zijn ongeveer 4% goedkoper dan in november (maar nog steeds 35,5% resp. 73,1% duurder dan een jaar geleden). Ook autobrandstoffen werden een stuk goedkoper."

"In de rayon eet- en drinkbaar ook goedkoper dan een maand geleden: alcoholische dranken (3,3% goedkoper dan in november) en fruit (6,7 goedkoper)."