Wout van Aert is gewaarschuwd: “Het wordt moeilijk om mij te verslaan”

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Zondag wordt in Veneto het WK gravelracen gereden. Wout van Aert is topfavoriet, maar alvast één renner denkt daar helemaal anders over.

Zondag wordt in Veneto het WK gravel gereden. Wout van Aert is één van de belangrijkste kandidaten om Gianni Vermeersch als wereldkampioen op te volgen.

Al is dat zonder Alejandro Valverde gerekend. De Spanjaard is ondertussen 43 jaar oud en zette vorig seizoen een punt achter zijn carrière als profwielrenner. Toch wil hij op dit WK schitteren. De voortekenen waren alvast goed. De twee gravelkoersen die hij reed won hij met sprekend gemak.

“Ik heb het hele jaar getraind met het WK gravel als grote doel in mijn achterhoofd”, vertelt hij in een persbericht van de organisatie. “De komende dagen ben ik al in de regio om het parcours te verkennen. Ik heb het parcours al een beetje bestudeerd, maar wil elke bocht kennen.”

Zijn vertrouwen is dan ook heel erg groot. “Ik weet dat het niet gemakkelijk wordt tegen enkele van de beste renners ter wereld, maar ik kan één ding met zekerheid zeggen: zelfs voor hen wordt het niet eenvoudig om me te verslaan.”