Michel Wuyts spreekt zich uit over Remco Evenepoel en Visma-Lease a Bike: “Misschien wel”

door: AVL
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Met de eindoverwinning in de Ronde van de Algarve kende Remco Evenepoel alvast een uitstekende start van zijn nieuw seizoen. 

Na zijn succestocht in Portugal, staat komende zondag alweer de start van Parijs-Nice voor de deur. Hoewel de entourage van Evenepoel voorlopig nog wat voorzichtig blijft wat de ambities in Frankrijk betreft, vindt analist Michel Wuyts dat onze landgenoot vol voor de overwinning moet gaan en dat ook moet durven uitspreken.

Volgens Wuyts zou Evenepoel een voorbeeld moeten nemen aan ex-wielrenner Frank Vandenbroucke. "Frank Vandenbroucke vrank voor de camera: ‘Ja, ik durf het hardop te zeggen. Ik kan Parijs-Nice winnen.’ Frank stak daarbij de kin nog uitdagender vooruit. De felheid in zijn blik werkte bezwerend.", aldus de analist in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

Echter in tegenstelling tot Frank Vandenbroucke, zou Evenepoel volgens Wuyts wel niet misstaan in het team van Visma-Lease a Bike, een team waarmee hij in verleden al eens in verband gebracht werd. "Frank was in spreekstijl vaak Hollands, maar zou bij Visma niet gepast hebben. Remco misschien wel".

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24