Cross-revelatie onthult: “Ik had toen mentale problemen”

door: AVL
Pim Ronhaar
Afbeelding bron: Photonews

Pim Ronhaar won zondag de Wereldbekermanche van Dendermonde. Het was voor de Nederlander zijn eerste wereldbekerzege bij de profs. 

Ronhaar maakte dit seizoen al heel wat indruk en moet de komende jaren, samen met Lars van der Haar en Thibau Nys, één van de drijvende krachten worden bij Baloise Trek Lions. De 22-jarige Nederlander komt sinds juni 2021 uit voor het Belgische team.

Voor zijn overstap verdedigde Ronhaar de kleuren van het toenmalige Marlux-Napoleon Games (nu Pauwels Sauzen-Bingoal). Ronhaar beleefde er een goeie tijd, maar op zijn afscheid blikt hij met bijzonder sombere gevoelens terug.

"Ik heb het in die periode mentaal niet makkelijk gehad", zo onthulde Ronhaar bij Wielerflits. "Ik had wat problemen toen ik wegging bij mijn vorige ploeg, dat verliep niet allemaal zoals het had moeten lopen."

Ook Sven Nys herinnert zich de moeilijke periode waar Ronhaar toen door ging. "Hij had nood aan een echte familieploeg. Pim is een jongen die de nodige aandacht nodig heeft en heel graag thuis is", zo vertelt de voormalige wereldkampioen.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24