Advocaat van spijtoptant Veljkovic verwacht zeer grote gevolgen van voetbalschandaal

door: CDC
Kris Luyckx
Afbeelding bron: Photonews

Advocaat Kris Luyckx was gisteren te gast in De Afspraak om over Operatie Zero te te spreken. Hij schetst een weinig fraai beeld van het Belgisch voetbal en vindt dat er drastische ingrepen moeten gebeuren.

Na bijna drie jaar is gewezen voetbalmakelaar Dejan Veljkovic uitgepraat tegen de speurders over zijn aandeel in het voetbal. In ruil voor samenwerking kreeg hij strafvermindering. Veljkovic ondertekende nu een definitief akkoord om alles te bezegelen.

Zijn advocaat Kris Luyckx kwam in De Afspraak tekst en uitleg geven. Hij schetst een weinig fraai beeld van het Belgisch voetbal. Zwarte commissielonen, zwarte salarissen, valse scoutingscontracten en ontduiking RSZ zijn schering en inslag. 40 miljoen euro passeerde langs Veljkovic.

Luyckx zegt dat bijna elke profclub meedeed aan het systeem en de gevolgen dus zwaar moeten zijn. "Als de voetbalbond consequent is, dan gaan we volgend seizoen niet met veel ploegen in eerste klasse spelen. Bepaalde clubs zullen ­moeten ­degraderen als het reglement op de juiste ­manier wordt toegepast."