Heel strenge boete voor verkeersovertreding: Boete van 4000 euro mogelijk en rijverbod

door: PMN
bestuurder
Afbeelding bron: pexels

Er staan strenge straffen op te snel rijden. Die boetes kunnen hoog oplopen, afhankelijk van waar je de verkeersovertreding begaat.

Wie een snelheidsovertreding maakt binnen de bebouwde kom, kan rekenen op een forse boete. Overschrijd je de toegestane limiet met minder dan 30 km/u, dan bedraagt de snelheidsboete 53 euro plus 11 euro per te hard gereden km/u.

Wanneer je minstens 30 km/u sneller reed dan toegestaan, varieert de boete van 80 euro tot 4000 euro. Dit kan mogelijk gepaard gaan met een rijverbod, eventueel gekoppeld aan een praktisch of theoretisch examen.

Wie een snelheidsovertreding begaat buiten de bebouwde kom, kan zich ook aan dergelijke boetes verwachten. Een snelheid die maximaal 40 km/u hoger ligt dan de wettelijke snelheid levert een snelheidsboete op van 53 euro plus 6 euro per te hard gereden km/u.

Wie minstens 40 km/u sneller reed dan de toegestane snelheid, mag zich aan een boete verwachten die varieert van 80 euro tot 4000 euro, gekoppeld aan een rijverbod en eventueel een theoretisch en/of praktisch examen.