Geld verdienen of voor de veiligheid? Politie deelt frappante cijfers over controle in fietsstraat

door: BVDO
Fietsstraat
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen vrijdag hield de politiezone Westkust een snelheidscontrole in een fietsstraat. De cijfers zijn frappant: 66 procent reed er te snel.

Meer en meer steden en gemeentes verlagen de snelheid in de bebouwde kom naar 30 kilometer per uur en richten ook fietsstraten in.

“Tussen half elf en twaalf uur stelden we ons op in de Noorzeedreef te Koksijde”, klinkt het in een persbericht van de politiezone. “In deze fietsstraat mag maximaal 30 km/uur worden gereden. Van de 111 gecontroleerde voertuigen reden er 73 te snel. Dat is bijna 66 %!”

Frappante cijfers, al wordt door velen gereageerd dat dit niet veel met de veiligheid te maken heeft, maar dat er gemakkelijk geld verdiend wordt op de rug van burgers. Zeker omdat het vaak slechts om een paar kilometer per uur gaat. Daar gaat de politie niet mee akkoord.

“Als je te snel rijdt, zie je minder. Hou je dus aan de snelheidslimiet, dan heb je tijd om het verkeer te zien en op tijd te reageren bij onverwachte situaties”, reageert de politie nog.

“Een beetje te snel is nog altijd te snel, ervaring kan een vals gevoel van veiligheid geven en tegenwoordig ben je nooit nog alleen op de weg, zelfs al lijkt dat zo. Hou je dus aan de snelheidslimiet in elke situatie en zorg mee voor veilig verkeer voor iedereen.”