FOD Economie heeft belangrijk nieuws over benzine en diesel in tankstations

door: MRO
Tanken
Afbeelding bron: Photonews

De Federale Overheidsdienst Economie komt met belangrijk nieuws over de kwaliteit van de brandstoffen in tankstations in België. "De cijfers zijn goed nieuws", luidt het.

Benzine en diesel die je tankt in Belgische tankstations voldoen in de meeste gevallen aan de Europese en Belgische kwaliteitsnormen. In totaal voldeed in 2023 bijna 95% van de geteste stalen aan die normen.

Er werden vorig jaar 9359 brandstofstalen gecontroleerd en daarvan voldeed slechts 5,51% niet aan de normen. "Deze cijfers zijn goed nieuws. We zien een verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen 6,37 % van de monsters niet conform de normen was en dat cijfer blijft jaar na jaar zeer beperkt", klinkt het bij Lien Meurisse, woordvoerster van de FOD Economie.

"De FOD Economie informeerde de operatoren waarvan de brandstoffen niet voldeden aan de kwaliteitsnormen en maande hen aan dat in orde te brengen. Uit de opvolgende inspecties bleek dat de meesten onder hen dat ook deden. Belgen kunnen dus met een gerust hart tanken."