Echtgenote doet boekje open over Van Quickenborne: "Als een pitbull die bloed proeft"

door: STS
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

De vrouw van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft voor het eerst gereageerd op de heftige tijden die haar gezin doormaakt.

Ze moest samen met haar man en twee kinderen tot twee keer toe onderduiken in een safehouse, nadat er een dreiging was vanuit het drugsmilieu. Ook nu krijgt het gezin nog politiebescherming.

"Met mij gaat het goed. Ik ben blij om weer thuis te zijn", vertelde ze op VTM. "Het leven in een safehouse was niet te onderschatten."

"Vooral het sociaal contact hebben we gemist. De periode tussen kerst en Nieuwjaar is de periode met familie en vrienden. Dat ik dat niet volledig had, was wel lastig."

Ook voor de kinderen was het moeilijk. "Ze zagen dan via FaceTime een neefje en een nichtje en ze zagen dat er een familiefeest was, ze zagen de cadeautjes onder de kerstboom. Dat ze daar niet bij waren, maakte het voor hen echt wel lastig. Ze vonden het heel moeilijk om dat te begrijpen."

Haar echtgenoot liet zich niet uit het lood slaan. "Vincent is iemand die zijn tanden ergens in zet. Hij is een echte bulldozer, een pitbull die bloed proeft en nog harder doorbijt. Dat viel echt op. Die geeft extra gas. Hij is echt niet teruggedrongen geweest door het gevaar."

"Ergens ben ik wel trots op hem dat hij goed bezig is, dat hij dingen verwezenlijkt en dat hij beweging brengt in de politieke wereld. Ik ben trots op hem en ik steun hem 300 procent."

Ontdek nu de gratis app van Redactie24