Drie maanden na breuk: Nina Derwael wil nog iets kwijt over haar ex Siemen Voet

door: LHX
Siemen Voet en Nina Derwael
Afbeelding bron: Photonews

Drie jaar lang was Nina Derwael samen met voetballer Siemen Voet. In oktober, na Siemens transfer naar Slowakije, gingen ze uit elkaar.

Voor Nina Derwael ligt haar relatie met Siemen Voet al eventjes achter haar, maar in 'Het huis' komt ze er nog even op terug. Het is duidelijk dat hij veel voor haar betekend heeft.

"Ik denk dat ik door met Siemen samen te zijn een beetje mijn leven naast de trainingen weer heb opgepikt", zegt ze. "Want ik had geen leven buiten de turnzaal en het internaat. Dat was mijn leven."

Ook was hij bijzonder belangrijk voor haar tijdens een periode waarin ze het moeilijk had. "In 2020 ben ik vaak wenend naar de zaal vertrokken van bij hem thuis: 'Ik wil niet gaan, ik ga niet. Ik kan het niet meer aan.'"

"Met Nieuwjaar, van 2019 naar 2020, is er echt iets geklikt in mijn hoofd. Ik had het gevoel: alles moet nu gebeuren en het moet nu goed gaan. En het ging niet goed. Mijn schouder deed pijn, mentaal was ik eronderdoor aan het gaan. Maar ik denk dat hij toen een van de personen was die mij daaruit heeft gekregen."