Schrijnend: Moeder en kindjes leven in kelder: "Zoontje vraagt of we weer tussen de muizen moeten slapen"

door: STS
Meisje - wenen - misbruik
Afbeelding bron: Shutterstock/Look Studio

Een vrouw en haar drie kinderen, onder wie een baby, leven in erbarmelijke en mensonterende omstandigheden. Ze moeten noodgedwongen slapen in een kelder, tussen de muizen.

De lijdensweg van Elam Car begon toen haar zoontje van 1 jaar bij een ongeval onder de auto van een buurvrouw belandde en overleed. Ze kon niet meer in haar woning blijven, alles deed haar te veel denken aan het pijnlijke verlies.

Na enkele jaren in Nederland keerde ze terug naar België en kwam ze in een bouwvallig appartementje terecht, waar een van haar kinderen geëlektrocuteerd raakte en in het ziekenhuis belandde. Daarna huurde ze een huis, maar de huur lag te hoog om het bol te kunnen werken met haar invaliditeitsuitkering.

Eten en matras

Nu overnacht ze met haar kinderen van 11 jaar, 8 jaar en 3 maanden in de kelder van een sociale woonblok in Sledderlo, een wijk in Genk. Een buurvrouw geeft hen wat eten en hielp hen aan een matras.

"Woensdag vroeg mijn zoontje of we weer tussen de muizen moeten slapen. Dat doet heel erg pijn. Bovendien schamen ze zich voor de toestand waarin ze moeten leven", vertelde de vrouw aan Het Belang van Limburg.

Burgemeester belooft oplossing

Wim Dries, de burgemeester van Genk, belooft snel een oplossing te zullen zoeken voor de vrouw en haar drie kinderen.

(Archieffoto)

Tags dakloos genk