Moeder van Acid reageert na heisa: "Dat kan ik moeilijk vatten, de wereld op zijn kop"

door: STS
Acid
Afbeelding bron: Photonews

De moeder van YouTuber Acid heeft gereageerd op alle commotie die er ontstaan is rond haar zoon. Die werd deze week veroordeeld door de rechtbank én haalde via crowdfunding al zo'n 160.000 euro op.

Acid, die in het echt Nathan Vandergunst heet, werd gedagvaard door de ouders van een Reuzegommer. Omdat hij op zijn YouTube-kanaal diens naam genoemd had, waarna het restaurant van de ouders een doelwit werd voor negatieve recensies en valse reservaties.

De rechter achtte Acid schuldig aan belaging. Omdat hij een werkstraf weigerde, kreeg hij drie maanden voorwaardelijk. Hij moet de ouders van de Reuzegommer een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro betalen.

Michèle Pauwels, de moeder van Acid, zegt het allemaal "zeer heftig" te vinden. "Dat mijn zoon nu een zwaardere straf gekregen heeft, gewoon om iets wat hij heeft gezegd, dat vind ik maar moeilijk te vatten. Da’s echt de wereld op zijn kop", vertelde ze aan de Krant van West-Vlaanderen.

"Mijn zoon heeft gewoon gezegd wat heel België dacht. Hij wàs de stem van het volk", aldus Pauwels nog. Ze geeft ook aan dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat Acid en zijn advocaat Walter Van Steenbrugge in hoger beroep zullen gaan.