Er is belangrijk nieuws over een nieuwe staatsbon in september en de uitbetaling van die van september 2023

door: MRO
Geld - sparen - spaarvarken
Afbeelding bron: Pixabay

De staatsbon op één jaar die in september vorig jaar werd uitgegeven was een gigantisch succes. Bevoegd minister Vincent Van Peteghem komt nu met belangrijk nieuws over een nieuwe staatsbon.

In september 2023 werd voor meer dan 20 miljard euro ingetekend op de staatsbon, een gigantisch succes. Dat geld komt komt over ongeveer anderhalve maand vrij, op 4 september vervalt die uitgifte van die eenjarige staatsbon. 

Die dag zal het Federaal Agentschap van de Schuld de ingelegde bedragen inclusief intrest overschrijven aan de inschrijvers. Het exacte moment waarop het bedrag op de rekening van de spaarders verschijnt, kan verschillen van bank tot bank. 

In september zal het Federaal Agentschap van de Schuld ook een nieuwe staatsbon uitgeven. De inschrijfperiode daarvoor zal starten op 5 september 2024. Er komt opnieuw een eenjarige staatsbon en één met een looptijd van 3, 5, 8 of 10 jaar.

De intresten voor deze nieuwe staatsbon zullen bekendgemaakt worden op 3 september. De inschrijfperiode voor deze nieuwe staatsbon zullen eindigen op 13 september voor inschrijvingen via banken en op 12 september voor inschrijvingen via het Grootboek.

Tags staatsbon