Dodelijk ongeval kon vermeden worden: “Heeft de gemeente allemaal niet gedaan”

door: BVDO
Ambulance - ziekenwagen
Afbeelding bron: Photonews

In Veurne gebeurde donderdag een zwaar verkeersongeval. Een jongeman van 21 jaar overleed er nadat hij slipte op het gladde wegdek.

Donderdagavond sloeg het noodlot in Veurne bijzonder hard toe. Hoeveel pech en toeval je kan hebben, het zit allemaal vervat in een dodelijk ongeval van een 21-jarige man.

Hij reed achter de auto van zijn ouders aan, maar slipte en belandde in de Ringslot. Met de hulp van buurtbewoners probeerden zijn ouders, die de crash in hun achteruitkijkspiegel zagen gebeuren, de jongeman te bevrijden.

Dat lukte helaas niet, omdat ze zijn gordel niet los kregen en hij geklemd zat met zijn benen. De brandweer kon de jongen even later bevrijden, maar de auto was toen al helemaal op zijn dak gekanteld en ondergedompeld.

De jongeman overleed later in het ziekenhuis. Volgens een buurtbewoonster had het ongeval nooit mogen gebeuren. Na een ongeval een tijdje terug was de muur aan de brug weg en had de gemeente deze nog niet hersteld. Bovendien was er ook niet gestrooid.

“Ja, het was spiegelglad in deze bocht, maar als er een deftige versteviging was ter hoogte van dat gat, dan leefde die jongen misschien nog en was het bij wat blikschade gebleven”, is buurtbewoonster Malicka duidelijk bij de Krant van West-Vlaanderen.