Reddende engel van de Belgische degradatieploegen: "Finale op de slotspeeldag"

door: BVDO
Cercle Brugge won zaterdagavond voor de derde keer op rij en daarmee komt groenzwart weg van de laatste plaats in de rangschikking. Nadat hij vorig seizoen Moeskroen in eerste klasse hield, zou Bernd Storck dit jaar wel eens Cercle Brugge van 1B kunnen behoeden.

Bernd Storck komt opnieuw in aanmerking om de mirakelman van de Jupiler Pro League te worden. Met drie overwinningen op rij brengt hij Cercle Brugge vanuit een uitzichtloze positie weer onder de levenden. "Ik had de spelers op het hart gedrukt dat we minimum één punt moesten halen", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Met goede organisatie en veel discipline moest dat lukken."

Cercle komt door de zege en de nederlaag van Waasland-Beveren op KV Mechelen weg van de laatste plaats. "Dat levert ons een psychologisch voordeel.  Er resten nog drie zware opdrachten. We drie keer in ons stadion, tegen Gent, Club en Oostende."

Vooral het duel op de laatste speeldag tegen KV Oostende zou wel eens van doorslaggevend belang kunnen zijn. "Ik hoop dat we de finale tegen Oostende met succes kunnen afwerken. Met de steun van onze geweldige supporters moeten we daarin slagen."