Dave De Kock geeft moord op kleine Dean (4) toe: "Toen is hij ontploft en werd het zwart voor zijn ogen"

door: STS
Dave De Kock - Dean Verberckmoes
Afbeelding bron: Federale politie

Dave De Kock heeft voor het eerst sinds hij tweeënhalf jaar geleden opgesloten werd bekentenissen afgelegd. Hij gaf toe de kleine Dean omgebracht te hebben.

Dave De Kock ontvoerde de 4-jarige Dean Verberckmoes in januari 2022. Hij had samen met zijn vriendin op het kind gepast terwijl Deans moeder vrijwillig verbleef in een psychiatrisch centrum.

Dean werd op het Nederlandse werkeiland Neeltje Jans dood teruggevonden op aangeven van De Kock, een dag nadat hij door de politie was opgepakt.

De Kock heeft daarna altijd volgehouden dat Dean bij een ongelukkige val om het leven was gekomen, maar bevindingen van een wetsdokter halen dat verhaal onderuit, net zoals de autopsie.

Het Laatste Nieuws heeft nu vernomen dat De Kock recent toch tot bekentenissen is overgegaan. "Tijdens zijn eindverhoor bij de onderzoeksrechter, op 23 mei 2024, brak hij en gaf hij toe dat hij Dean om het leven heeft gebracht in de auto."

"Die vrijdagavond, toen hij alleen met Dean in de auto zat, is hij ontploft, gaf De Kock toe. Waarom, weet hij niet meer. Als hij ontploft, wordt het zwart voor zijn ogen en kan hij zich niets meer herinneren."