Burenruzie loopt volledig uit de hand met hond als grootste slachtoffer: “Bloed spoot uit zijn hals”

door: PMN
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een burenruzie is helemaal uit de hand gelopen. Een hond is het grootste slachtoffer geworden.

In Diest is een burenruzie compleet misgegaan. Dat laat het persbureau Belga weten.

Er is er een vete tussen twee gezinnen aan de gang. Die vete duurt nu al verschillende jaren. Het zou de straat ook in twee kampen verdelen.

Op 17 februari 2021 bereikte de burenruzie het kookpunt. Een familie verloor toen hun hond.

De vijfjarige hond Ozkar was iets voor 18 uur aan het blaffen naar de 57-jarige buurman G.S. Een volwassen kind van het gezin was naar buiten gegaan om het dier te laten stoppen.

Wat later hoorden ze opnieuw de hond die nu aan het janken was. "Wanneer ze buitenkwam, spoot het bloed uit zijn hals", vertelde de advocaat van de familie. De hond overleed op weg naar de dierenarts.

Uit autopsie is gebleken dat Ozkar een steekwonde in de hals had van 12 centimeter. Na onderzoek vond de politie bij G.S een hooivork met die afmetingen.

De vijftiger moest zich maandag verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Leuven. De man ontkent alles. 

Hij riskeert een boete van 1.600 euro en een celstraf van twee maanden voor het doden van de hond. Volgens zijn advocaat was het onmogelijk dat de vierpuntige hooivork het moordwapen was, aangezien er slechts één wonde was. Hij hekelt ook het onderzoek dat volgens hem enkel en alleen maar tegen zijn cliënt gericht is.

De advocaat van de getroffen familie zegt dat het al een hele tijd niet boterde tussen hond Ozkar en de buurman. “Er moet ooit iets gebeurd zijn. Ozkar blafte nooit, tenzij naar de buurman.”

De zaak gaat verder op 6 november. Dan zal de rechtbank een oordeel vellen.