Zin in een lekkere snack? Dit recept helpt je bij afslanken zonder schuldgevoel

door: WVDS
geroosterde kikkererwten met kruiden
Afbeelding bron: Pixabay

Als je denkt aan gezonde voeding, denk je waarschijnlijk aan salades, smoothies of havermoutpap. Maar snacks? Die lijken daar zelden bij te passen.

Chips, koekjes en snoep liggen vaak op de loer wanneer de honger toeslaat tussen twee maaltijden door. Gelukkig hoeft snacken niet gelijk te staan aan schuldgevoel.

Er bestaan wel tussendoortjes die zowel je smaakpapillen verwennen als je lichaam goed doen. Eén daarvan is geroosterde kikkererwten met kruiden. Een verrassend lekkere snack, krokant en goed voor je lijn.

Recept geroosterde kikkererwten met kruiden

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder

  • 1/2 theelepel komijn

  • 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel voor pit)

  • Snuf zeezout

Bereiding:
Dep de kikkererwten goed droog met keukenpapier. Hoe droger, hoe krokanter. Meng ze in een kom met de olie en kruiden. Spreid uit op een bakplaat met bakpapier en rooster 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze afkoelen voor de ultieme crunch!

Waarom zijn kikkererwten zo gezond?
Kikkererwten zitten boordevol eiwitten, vezels en goede koolhydraten. Ze zorgen voor langdurige energie, helpen je spijsvertering op gang en houden je langer verzadigd. Door ze zelf te roosteren, vermijd je onnodige suikers en ongezonde vetten die je vaak in kant-en-klare snacks vindt. Zeker een aanrader om eens te proberen.