Opgelet! Zolang mag je voedsel maar in de diepvries bewaren

door: BVDO
Diepvries
Afbeelding bron: Unsplash

Vlees, vis, groenten, brood en restjes. Het zijn producten die bij veel mensen in de diepvries bewaard worden.

De Belg heeft graag voorraad in huis. Een diepvries vol eten is daarbij voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Maar wat veel mensen niet weten is dat eten in de diepvries ook kan bederven. En sommige zaken mogen echt niet lang bewaard worden.

Eén ding is alvast heel erg duidelijk: invriezen en ontdooien moet zo snel mogelijk gebeuren, iets wat niet iedereen ook doet. Het product dat het minst lang bewaard kan worden in de diepvries is brood. Vier weken is echt het maximum.

Groenten en fruit kan 12 maanden bewaard worden. Voor gebakken vlees is dat 3 maanden. Rauwe kip 9 maand, rundvlees 6-12 maanden, varkensvlees 4 maanden.

Voor vette vis, zoals zalm is het 3 maanden. Voor magere vis, zoals kabeljauw, is het 6 maanden. IJs kan dan weer 12 maanden bewaard worden, restjes van maaltijden slechts een maand.