Dit voedingsproduct zal allicht een stukje duurder worden

De verwachting is dat een voedingsproduct allicht een stukje duurder zal worden. Je zal de prijsstijging allicht ook merken in de supermarkt en in de horeca.
De verwachting is dat biefstuk duurder zal worden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De prijs voor runderen is sinds begin dit jaar aan een opmars bezig. Dat meldt Febev, de federatie van het Belgisch vlees.
Vorige week betaalde je voor een AS2-karkas van een jonge stier 7,4 euro per kilogram. Dat is de hoogste prijs in jaren. In de eerste week van januari was dat nog 6,68 euro.
Er is ook een stijging bij de karkassen van melkkoeien. Daar betaal je nu 5,6 euro voor. In het begin van het jaar was dat 4,47 euro.
De oorzaak van de prijsstijgingen zijn de ziektes blauwtong en IBR. Die zijn in veel stallen aanwezig, waardoor er een tekort aan dieren is ontstaan.
De hogere prijzen zijn al te voelen bij slachthuizen en snijderijen. Op termijn zal dat ook het geval zijn bij de consumenten, waardoor je uiteindelijk meer zult moeten betalen voor een biefstuk.